Cum sa instalezi windows 7 Pe UEFI si GPT





Salut, bine ați venit la un nou tutorial, în acest tutorial am să va explic cum putem sa instalam Windows 7 pe un laptop/pc cu UEFI și Hard-Disk în format GPT. Sau sa rezolvam eroarea “Windows cannot be installed to this disk...”.
(UEFI si BIOS sunt doua lucruri diferite, in caz ca nu știați, iar GPT si MBR sunt doua formate ale Hard-Diskului)
O să încep prin a va spune ca pentru a instala Windows 7 pe un laptop sau pc, trebuie sa aveți aceasta configurație software, și anume:
UEFI cu GPT sau BIOS cu MBR – doar așa merge.
Cum putem sa aflam daca avem BIOS sau UEFI, foarte simplu, nu trebuie decât sa urmărești acest tutorial.



Cum putem sa aflam daca avem GPT sau MBR?, este foarte simplu, trebuie sa dai click dreapta pe Computer   Manage   Disk Management, click dreapta pe Hard-Diskul pe care vrem sa instalam windows-ul, dați click pe Volume, iar la Partittion Style, o sa vedeți GUID Partition Table (GPT) sau Master Boot Recorder (MBR).
Acuma ca știi exact ce configurație ai, trebuie sa faci un stick sau un CD bootabil, după care o sa deschizi boot meniul, iar aici o sa apară mai multe opțiuni, ca in imaginea de mai jos.




Pe primul loc va fi Hardul, urmat de Stick sau CD. O sa observați ca Stickul/CD-ul apare in doua variante, una cu UEFI in fata, alta fără. Ce aveți voi de făcut este sa alegeți opțiunea cu UEFI in fata daca aveți UEFI(nu BIOS) si Hard-Disk in GPT, sau sa alegeți opțiunea fără UEFI in fata, daca aveți BIOS si Hard-Diskul in MBR.



Daca ceva nu este clar, va rog sa-mi spune-ti in rubrica de comentarii, iar eu am sa va ajut.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

PLAYINFO va incurajează sa comentați. Nu se accepta cuvinte jignitoare sau obscene către alți utilizatori cât și către administratorul acestui blog! Comentariile trimise fără nume ca anonim vor fi șterse. PLAYINFO își rezerva dreptul de a șterge oricând un comentariu care are un caracter deranjant.